Att bära sitt barn nära har under senare tid ökat i omfattning. Tidigare har man mest kunnat se det vid resor till bland annat afrikanska länder. Nu har trenden kommit också till Sverige. En bärsjal kan ha olika utseende och funktion. Valet av garn till sjalen avgör om det blir en bärkraftig sjal som också kan användas när barnet blir större eller en mjuk och smidig sjal som passar bäst till det lilla barnet.

Vilken typ av sjal man väljer är en smaksak. Några föredrar Ringsjalar för dess enkelhet att använda andra satsar på en knytsjal av den typ som också du hittar hos oss.

              

Sjalarna som vävs i ateljén har oftast bomull som varp. Den största anledningen till detta är att bomull är hållfast, finns i många olika grovlekar och färger. De garner som används hos oss är GOT's-märkta och har så lite inverkan på naturen som är möjligt för ett bomullsgarn. Inslaget till sjalarna kan variera. Ett favoritmaterial är ull. Ull andas och transporterar fukt på ett behagligt sätt. En sjal med ull av bra kvalitet blir aldrig för varm, har en flexibel framtoning som gör att den, oavsett grovlek, anpassar sig till kroppens utformning och känns bekväm i de flesta klimat. Andra material är t ex lin, tencel, bambu med flera.

Vi har några färdiga sjalar som kan köpas direkt (gå till butiken). Vill du ha en speciell längd eller en sjal i speciell kvalitet eller färg väver vi upp den. Hur lång tid det tar innan du kan få din sjal beror på antalet beställningar för tillfället och om det finns en vävstol tom som passar just för den typ av vävteknik som du önskar.Villkor för beställning och leverans finner du under rubriken Köpvillkor